LEPOTA&ZDRAVLJE     07.07.2016.

Dobrobiti leda za lice: Hladna terapija koju će vaše lice obožavati

Leto je, što znači mnogo osveženja s hladnom vodom i ispijanja limunadi s ledom. Ali nažalost ispijanje ledene vode ne znači ništa kada se vaša koža bori sa suncem. Baš kao i sitem vašeg tela, vaša koža treba gašenje žeđi takođe.

Čuli ste o umakanju lica u ledenu vodu i kocki leda? Ovo nije smešna stvar ili neka avantura iz stripa. Trik sa pranjem lica sa ledeno hladnom vodom daje sjaj kao milion dolara. Sve što treba da uradite je napuniti posudu sa hladnom vodom, staviti neke kockice leda u nju, zavezati kosu, i staviti lice u ovo u intervalu od 10-30 sekundi. I, Bingo. Ovo je početak prednosti ledenog tretmana lica – kul način da se ravnomernije osveži koža.

 

SAVETI ZA PRANjE LICA ledeno hladnom vodom

 

Pitanje je kako hladni tretmani lica stoje u odnosu na prosek banje lica? Dok su tretmani lica preskupi, led tretman lica može popraviti gomilu pitanja za samo nekoliko minuta. Upravo zato, ovaj tretman se smatra najboljim brzim, jutarnjim ritualom do dobijanja fenomenalne kožu.

cool-way-to-smoother-skin-1

Kad god pokrenete Ice Cube trik, ne zaboravite da uvijete kocku leda papirom. Jer primene kocke direktno na kožu može da se probije do krvnih sudova.

Hajde da pogledamo prednosti ledenog tretmana lica i saznajte kako to može pomoći i kakve se koristi od njega mogu postići.

 

Umorne oči

Zauzeta žena si, i vremenski u manjku, balansiranje radnih obaveza, odnosi i društveni život. Po svemu sudeći, propuštate i traženih osam sati sna. Dok čaj i kafa mogu oraspoložiti mozak, to je kratkoročni dobitak.

Kada radite brzo osveženje lica ledom u jutarnjim satima, dovoljno je da vas oslobodi nadutosti ispod umornih očiju.

 

Smanjuje crvenilo kože

Suočavate se s opekotinama od sunca ili lošom reakcijom na kremu? Iskoriste trljanje led na lice. Ne samo da olakšava crvenilo na licu, već i izjednačava vaš ten.

 

Zateže kožu

rubbing-ice-on-face

Otvara pore na koži i zatezanje počinje. Glatka koža je u najavi.

 

Bori se s borama

Priča o sjajnoj koži, a bore su poslednji na umu, čak i kada smo u našim tridesetim. Umesto ulaganja u skupe kreme protiv bora, za sprečavanje starenja lica, stavlite lice u ledenu vodu umesto toga.

 

Krije posledice mamurluka

 

Bilo bi dobro da se zabavljanje do jutarnjih časova završi tada i da se posledice ne vide. Ali draga posledice mamurluka će se pojaviti na licu sledećeg jutra. Umakanje lica u led hladne vode osvežiće vašu kožu i vratiti vam elan za dnevne obaveze. Mašina za pranje lica ledeno hladnom vodom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ