LEPOTA&ZDRAVLJE     28.06.2017.

Dnevni ulošci – štetni ili korisni?

Svaka od nas voli da se oseća sveže i da miriše. Tokom vrelih letnjih dana, kada se pojačano znojimo, dnevni ulošci su spas jer nam daju osećaj svežine i što je najvažnije nemamo osećaj nelagodnosti, zbog kako pojačanog sekreta tako i jačeg neprijatnog mirisa. Danas je moguće naći razne dnevne uloške, raznovrsnih mirisa, pa tako i oblika.

Ne znam da li se zapitamo koliko su oni zapravo korisni, a koliko štetni? Kada sagledamo činjenice da se nakon porođaja, preporučuju isključivo mrežasti ulošci, koji nemaju u sebi veštačkog materijala sem pamuka, možemo zaključiti da svaka drugačija vrsta uloška, pa čak i ona koju koristimo u toku ciklusa dosta šteti našoj intimnoj regiji pa i samoj koži.

Koliko smo sigurne da je proizvod koji kupujemo 100% pamuk? Vodimo se tekstom i deklaracijom koju vidimo na artiklu, ali da li je to zaista tako?

Razna su nagađanja kada su infekcije prouzrokovane ulošcima u pitanju. Na forumima možete pronaći svakojaka razmišljanja i tvrdnje. Dnevni ulošci, kao i klasični ulošci, ne prijaju našoj koži i to je činjenica koju ne možemo osporiti. Gel ulošci mogu dovesti do upale kože, koju može pratiti jak svrab i izaziva neugodnost. Upravo iz tog razloga se većina devojaka odlučuje za pamučne uloške.

Iako već znamo, kada su velike vrućine, znojne žlezde rade pojačano, a nama se to svakako ne dopada, pa pribegavamo raznim pomoćnim sredstvima, koje nam ponekada mogu više odmognuti nego pomognuti. Volimo praktične stvari, koje oduzimaju što manje vremena, što nam dnevi ulošci omogućavaju, pa s toga ni ne pomišljamo da je možda najbolje rešenje, menjati donji veš češće leti nego što to inače radimo. Za veš možemo garantovati da je 100% pamučan i da neće škoditi našem organizmu i intimnoj regiji. Bespotrebno izazivanje infekcija nastaje upravo tim ekspresnim „rešenjima“, jer pored samo znoja, uskih farmerica i slično, mi ne dozvoljavamo koži i regiji da diše, čime izazivamo razvijanje bakterija, koje mogu dovesti do ozbiljnijih problema, poput gljivičnih infekcija, kao i mnogih drugih. Važno je voditi računa!

Ukoliko baš ne možete bez dnevnih uložaka što zbog veće količine sekreta, što zbog osećaja svežine, trudite se da vršite zamenu češće, kako ne biste dozvolile nastanak neprijatelja Vaše intimne regije. Osećaćete se sveže i sigruno samo ukoliko održite svoju intimu zdravom i čistom!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ