LIFESTYLE     26.10.2016.

“Devojka iz voza” – hit triler koji morate pogledati ove jeseni

Da li i vi tokom vožnje autobusom ili vozom volite da razgledate okolinu, kuće pored kojih prolazite, ljude koji koji užurbano nekuda idu? Možda razmišljate o tome kuda su krenuli i šta im se mota po glavi? Kakav život vode, da li su srećni, tužni, usamljeni…? Rejčel (Emili Blant), glavna junakinja filma “Devojka iz voza” odlazi čak nekoliko koraka dalje. Skrhana bolom koji je prouzrokovao razvod, usamljena, bez posla i bez ikakvog cilja, utehu pronalazi u alkoholu i posmatranju kuće pored koje svakodnevno prolazi dok putuje vozom. Posmatrajući par koji u toj kući živi, ona zamišlja njihov savršeni život, tešeći se verovanjem da barem neko uživa u braku punom ljubavi i topline.

Ipak, ceo idiličan scenario koji je zamislila u svojoj glavi pada u vodu kada jednog dana ženu iz kuće ugleda u naručju drugog muškarca. Kako može da napusti sve ono što su imali? Kako može da dozvoli da njen muž doživi isto ono što je doživela i sama Rejčel? Rešena da ovu ženu spreči da napravi grešku zbog koje će zažaliti, izlazi iz voza i upušta se u svet nepoznatog para – svet pun zločina i mračnih misterija. Usput će shvatiti da savršen život ipak ne postoji, i što je mnogo bitnije, preispitaće dosadašnja uverenja o svom destruktivnom ponašanju.

zenski-likovi

Film je rađen po uzoru na istoimenu hit knjigu autorke Pole Hokins, a pored misterije i krimi tematike, još jedna od bitnih tema koja se pojavljuje  u filmu jeste i nasilje nad ženama i posledice koje mogu nastati usled ostajanja u lošoj vezi. Radnja filma je prožeta emocionalnim maltretiranjem i manipulacijom, koje u značajnoj meri može poremetiti osobu, iako ih mnogi na prvi pogled ne bi prepoznali kao nasilje. Nakon dugogodišnjeg zlostavljanja, vređanja i omalovažavanja od strane svog partnera, Rejčel jedinu nadu pronalazi u alkoholu, oslikavajući nam tako sudbinu velikog broja žena koje se suočavaju sa sličnim problemom. I druga dva ženska lika, Megan, žena koju Rejčel svakodnevno posmatra, i Ana, nova supruga njenog bivšeg muža, takođe se nalaze u nesrećnoj vezi i predstavljaju žrve nasilja. Ana čak govori da zna da joj muž nije veran ali da ipak ne želi da ga napusti, podsećajući nas na tužnu činjenicu da mnoge žene često iz različitih razloga odlučuju da ostanu u vezi u kojoj trpe emocionalno zlostavljanje. Ipak, pozitivan ton kojim je obojen završetak filma u kom Rejčel shvata u kakvoj je iluziji do tada živela, pokazuje da je začarani krug moguće napustiti i pronaći izlaz iz naizgled bezizlazne situacije u kojoj se nalazimo.

Film je već počeo da se prikazuje kod nas, tako da požurite u bioskope!

(Ovde možete pogledati zvaničan trejler).

 

Izvor fotografija: https://www.bustle.com/articles/187664-should-you-read-girl-on-the-train-before-seeing-the-movie-it-depends-on-what-youre , http://www.justjared.com/photo-gallery/3780222/the-girl-on-the-train-movie-cast-09/ , https://www.bustle.com/articles/187951-the-girl-on-the-train-spoilers-solve-the-mystery-of-the-missing-girl, http://www.justjared.com/photo-gallery/3780224/the-girl-on-the-train-movie-cast-11/
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ