LEPOTA&ZDRAVLJE     25.06.2016.

Detox voda

Verovatno ste zapazili da sve češće u kafićima služe vodu sa raznim voćem i povrćem. Potrudićemo se da vam približimo šta je to detox voda, kakva dejstva ima i koje je voće i povrće najbolje ‘miksovati’.

Bez obzira da li želite lepo da izgledate, dobro da se osećate, veoma je bitno da unosite što veću količinu vode u sebe. Jer, to je najbolji način da svoje telo oslobodite raznih toksina.

Detox voda ubrzava metabolizam i pomaže u skidanju masnih naslaga. Ne skida sama po sebi kilograme!

Postoji nekoliko ključnih namirnica koje ne samo da će vam poboljšati ukus vode, već i te kako utićati na vaše zdravstveno stanje.

large

  • Jabuka i cimet detox voda- Poboljšava i ubrzava metabolizam, a pritom ima 0 kalorija. Ubacite u vodu seckanu jabuku I štapić cimeta, možete dodati i led.
  • Voćna detox voda- Sadrži jagode i kivi. Iseckajte po želji, ubacite u vodu i spremna je! Kivi pomaže u izbacivanju toksina iz debelog creva. Jagoda je idealna za vašu kožu i pomaže u borbi protiv kancerogene supstance.
  • Detox voda za ubrzavanje metabolizma- Naseckajte u vodu krastavce i limun. Krastavac vam pomaže da se ne zadržava voda u telu, a limun će vam pomoći da iz digestivnog trakta izbacite toksine, Možete I grepfrut iseckati, jer on igra značajnu ulogu sagorevanja masti i ubrzavanja metabolizma.

large (2)

Obično se voće i povrće secka u 2l vode. Mada, bitnija stavka jeste da, pre nego sto konzumirate detox vodu, držite je 4-6 sati u frizideru.

Ovo su samo neke od kombinacija koje vam mogu pomoći.

Svima je dostupno, tako da, obradujte svoje telo!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ