LIFESTYLE     09.12.2016.

Decembarsko popravljanje duše i priprema za novogodišnje odluke

Život nas iznenađuje iz dana u dan i najbolje je kada u svemu što nam se dogodi vidimo dobro. Možda nekome ovaj tekst neće imati smisla, ali verujem da će većinu inspirisati. Naime, nisam osoba koja deli savete bez pitanja, a sa druge strane teško mi je da ćutim kada mogu da pomognem. A i vreme je preznika, novih odluka i velikih promena. Promena nije loša ako nas vodi ka sreći. Sigurna sam da se bar trećina vas koje ćete pročitati ovu priču našlo pred preispitivanjem sebe i svojih odluka, kajanjem i ponavljanjem grešaka u cilju poboljšanja nastale situacije. Otkriću vam tajnu – nema preispitivanja. Čak i ovaj trenutak dok ovo čitate je prošlost, pa zbog čega bi se onda nervirale oko stvari koje ste nekada uradile.

Za greške postoji lek, a to je izvinjenje. Za ego postoji kontrola. Već sam o tome govorila u ovom tekstu, pa ukoliko vam je potrebno malo pojašnjenja o egu i njegovom kontrolisanju ne budite lenje i pročitajte isti. Tako da, kada vam se dogodi neka situacija, budite sigurne da se to desilo sa razlogom. Verovatno ste je vi svojim mislima, željama ili emocijom privukle u svoj život ili ona vas. Život nije ono što nam se događa, već kako mi gledamo na to što se događa je rečenica koju ću čini mi se jednog dana istetovirati (šalim se, moja mama ne voli tetovaže, pa ne bih da joj se zamerim)!

Elem, poenta priče je da nikada ne žalite za prosutim mlekom. Prilično sam sigurna da do sada nisam upoznala osobu koja nikada nije zgrešila, a ni nekog drugog povredila, jeste li vi? Naravno da niste. Svi smo mi ljudi i grešimo, samo je bitno da ne ostajemo zarobljeni u prošlosti. Kada vam dođe da se preispitujete, pogledajte samo unazad i pokušajte da se prisetite šta vas je navelo da nešto uradite. Iskopajte iz dubine svoje duše taj mali peh i pokušajte da odmotate klupko. Rešenje leži u uzroku, a ne u posledici. Sve ovo jednako je primenljivo na zdravlje, posao i ljubav. Budite hrabre i gradite samopouzdanje. Uzdignutu glavu niko vam pognuti ne može.

 

I za kraj jedan citat: Ljubav je moć. Ljubav je u nama. Dakle, moć je u nama.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ