LIFESTYLE     08.06.2016.

Daleko od očiju, daleko od srca?

Nismo svi sposobni da volimo kilometrima i miljama daleko, preko mora i okeana. Ljubavi na daljinu moraju biti posebne. Možda to nije najluđa ljubav u vašem životu, ali je drugačija, i zrelija. A šta je sa onim ljubavima koje odlaze, pa se vraćaju, tek da zagolicaju i zamrse konce, a onda se u trenu ponovo izgube? Kao da im je misija da ti ne dopuste da ih zaboraviš.

love-map-710x434

Juriš autobuse, tramvaje, brojiš semafore jer nijedno crveno svetlo ne propustiš. Konstantno neki rokovi, ispitni ili poslovni, a onda pomisliš kako se danas njega nijednom nisi setila, pa prigrliš obaveze i praviš se da ti ni ova sasvim sitna misao nije prozujala kroz glavu. Umeće pravljenja problema tamo gde ih nema je najopasnije što dolazi sa slobodnim vremenom, a samim tim i vremenom za razmišljanje.

Čuli ste se nedavno, znaš da će možda doći za mesec ili dva u zemlju. Bolje je ne znati, jer ne želiš ništa da očekuješ. I dok tako bezbrižno kreiraš život, zazvoni telefon. Vreme se uspori. Telefon zvoni i zvoni, jer pozivni broj +381 znači da ti je blizu, a nisi ni svesna koliko. Smiruješ disanje i prihvataš poziv. I svaki primireni deo tebe ponovo zatreperi.

Daljine postoje da bismo se preispitivali. Da je sve tako blizu, nikada ne bismo toliko čeznuli da dospemo do egzotičnih ostrva i neistraženih mesta. Ovako je sve mogućnost, i sve je pred nama. Tako je i sa ljudima. Morate ih pustiti da odu, da bi se vratili. Može se desiti da se za godinu dana sretnete i pozdravite tek kao poznanici, a možda vam se otme zagrljaj koji niste unapred predvideli ni planirali.

longdistance_14

 

Nije daljina to što razdvaja, već ljudsko neprepoznavanje.

Nikada ne znamo da li nekoga vidimo poslednji put, ali gotovo uvek osećamo kada je nešto nedovršeno. Ima reči koje su ostale neizgovorene i osećanja obuzdanih zbog ponosa ili prevlasti razuma. Ćutimo i sustižemo se, ali je uvek jedno za korak daleko. Odlasci se više ne doživljavaju toliko teško, ali svaki naredni oživljava onaj prvi. I već na pragu osećaš nedostajanje. Životi vam se odvijaju na dve strane sveta i niko nikome to neće uzeti za zlo.

Ali kada se vremenske zone ponovo poklope, čik se usudi da me se ne setiš.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ