LIFESTYLE     19.09.2016.

Da li je za mene uvreda poistovećivanje sa Keri Bredšo?

Dok sam pisala ovaj tekst vodila sam se mišlju: „Ako narodu nije dosadilo da već 12 godina gleda Keri Bredšo na malim ekranima, nadam se da neće biti dosadno ni čitati o njoj.“ Možda fenomen Bredšo za mnoge predstavlja prežvakanu temu, ali ne mogu se odupreti subjektivnom osećaju da nije sve rečeno o Keri Bredšo.

Žena sam, dakle odgledala sam sve epizode serije „Sex i grad“. Radnja serije je smeštena u Njujorku, i prati živote četiri junakinje : Keri Bredšo, Samante Džouns, Mirande Hobs, Šarlot Jork. Sigurna sam da su i ostale pripadnice lepšeg pola, ali i njihove snažnije i rame za oslonac polovine odgledale barem jednu epizodu ove planetarno popularne serije, koja je zadirala u najintimnije pore svakodnevnih života svojih gledalaca.

Svaka žena koja je odgledala seriju „Seks i grad“ u jednom trenutku se poistovetila sa Keri Bredšo. Identifikacija žena sa Keri se manifestuje kroz želju da se preseli u veliki grad, pronađe Zverku, postane književnica i da ima kul drugarice.

1

Postoji druga strana medalje, postoje žene/devojke kojima poistovećivanje sa Keri Bredšo predstavlja uvredu. Iz razgovora sa ženama koje ne dele moje mišljenje, na šta imaju potpuno pravo, saznala sam sledeće.. Naime, one smatraju da serijal „Sex i grad“ promoviše otuđenost polova, nekvalitetne veze i život u plamenu sa jednako „zrelim“ drugaricama umesto u kvalitetnom spoju sa partnerom. Ukazale su mi na to da je Kerina kupovina cipela produkt opsesije „kupovine bilo čega“, te da je njen IQ obrnuto proporcionalan broju cipela koje poseduje. Za njih poistovećivanje sa Keri Bredšo predstavlja uvredu.

Da li za mene predstavlja uvredu poistovećivanje sa Keri Bredšo?

Za mene Keri predstavlja simbol „small town girl, big city dreams“ devojke. Ona simbolizuje sve žene/ devojke koje sanjaju, žele i pronalaze način da ostvare svoje snove! Ukazaću na par stvari u kojima se svaka žena zasigurno postovećuje sa Keri Bredšo.

  • Keri nema stan.

Baš kao i većina devojaka koje dođu iz malog grada u veliki da bi ostvarile svoje snove studirajući i radeći.

Studiram u velikom gradu i živim u iznajmljenom stanu.

  • Keri ponekad opsesivno kupuje cipele.

Moju slatku opsesiju predstavlja kupovina torbi.

A sada zavirite u svoje ormane i tvrdite da vi nemate svoju opsesiju?!

  • Keri deli i dobro i loše sa tri drugarice. Ona smatra da prijateljstvo nikada ne izlazi iz mode, a da je sve ostalo prolazno.

Vi nemate prijatelje/ice s kojima snaga prijateljstva pobeđuje sve prepreke.

Ja imam sve ovo, baš kao Keri, x3 prijateljice.

  • Tražila je ljubav. Pravu ljubav. Luckastu i nekonvencionalu. Lagaćete sebe da ne želite, pa makar i potajno, da vam se „desi“ takva ljubav?
  • Keri na svom putu potrage za „Gdinom Pravim“ nailazi na teškoće u vidu ljubavnih krahova, zavrzlama.. Ali veruje..

Recite mi, vi niste doživeli promašaje na ljubavnom planu, niste otišle u kupovinu „bilo čega“ da umanjite osećaj tegobe? Ja jesam.

Vi niste verovale da na kraju tunela postoji svetlo? Ja jesam.

Da li i dalje verujete da bi poistovećivanje sa Keri Bredšo trebalo da predstavlja uvredu?

Mi, žene smo zapravo u manjoj ili većoj meri sve ono o čemu Keri govori, piše, sve ono što ona radi, radi većina žena.

Da li nas je strah priznati da smo sve ono o čemu ona govori i radi?

Da, ponekad se plašimo priznati sebi a i drugima da smo, lakoverne, prevarene, ostavljene, uplakane, nepromišljene, izdane..

Ne znam za vas, ali za mene poistovećivanje sa Keri ne predstavlja uvredu. Uz Keri sam naučila lekcije o ljubavi, prijateljstvu i modi. Pomogla mi je da zadržim dete u sebi. Dete koje veruje ljudima, iskreno voli, i emocionalno se ogoljava pred drugim ljudima. Gledajući Keri u različitim životnim situacijama shvatite da kroz svoje snove živite život.

 

„Lepota je prolazna, ali ostaju ključevi stana sa pogledom na park!“ Keri Bredšo

Snovi prolaze, život ostaje.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ