LEPOTA&ZDRAVLJE     31.12.2016.

Da li je vaša koža pod stresom?

U turbulentnim životnim uslovima, stres je postao redovan posetilac tokom (gotovo) svakog dana. I dok polako učimo da se uspešno borimo sa stresnim poslovima i porodičnim pitanjima jednu važnu stvar zaboravljamo – i naša koža je pod stresom.

Oksidativni stres je jedan od najvažnijih faktora koji utiču ne samo na starenje kože, već i na sve procese koji se događaju u koži. Naša koža je svakodnevno izložena kako raznim agresivnim spoljašnjim uticajima kakvi su – UV zračenje, prljavština, dim cigareta, klima-uređaji, vrućina, vetar, tako i negativnim unutrašnjim faktorima: stres, umor, nepravilna ishrana…

Pod uticajem negativnih činioca u našem organizmu svakodnevno nastaju slobodni radikali, koji za posledicu izazivaju oksidativni stres.

Koža je po svojoj površini najveći ljudski organ – njena ukupna površina iznosi oko 2m². Budući da predstavlja prvu liniju odbrane organizma od štetnih činioca iz okruženja konstantno je izložena stvaranju slobodnih radikala. Štiteći kožu od negativnih spoljnih činilaca, štitimo je i od nastanka slobodnih radikala – a time i oksidativnog stresa, stoga ona na taj način može mnogo duže zadržati zdrav sjaj i mladalački izgled. Više o oksidativnom stresu možete pročitati ovde.

Linija Crème Prodigieuse®francuskog brenda NUXEnudi potpunu zaštitu od oksidativnog stresa kože, a namenjena je svim tipovima kože i svim starosnim dobima. Linija pruža i dubinsku hidrataciju, čime potpuno pokriva primarnu i sekundarnu potrebu kože – hidrataciju i zaštitu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Inspirisana je najpoznatijim i kultnim Nuxe proizvodom – Čarobnim suvim uljem – kom duguje božanstvene mirisne note cvetova narandže badema, magnolije, ruže, vanile i kokosovog sorbeta.

ČAROBAN DUO ZA NEGU MEŠOVITE KOŽE LICA I BORBU PROTIV OKSIDATIVNOG STRESA

Izazovi u nezi mešovite kože lica ne prestaju kada živa na termometru padne ispod nule. Iako je tokom leta sklona intenzivnijem lučenju sebuma, to nije najveći problem sa kojim ćete se sresti. Tokom zimskih meseci mešovita koža često dehidrira, pa je ten umorniji, siv, bore smejalice postaju izražene. Dodajte na listu i posledice oksidativnog stresa i shvatićete da vaša koža vapi za kvalitetnijom negom.

Dnevna i noćna krema iz linije Crème Prodigieuse®moj su izbor za negu lica.

Zašto su dnevna i noćna krema iz ove linije idealan izbor za mešovitu kožu lica? Prvo i najvažnije – neće zamastiti lice i neće isticati suve delove lica. Pod tim podrazumevam učinak dnevne kreme namenjen nezi normalne ka mešovitoj koži. Krema hidrira, matira, deluje antioksidativno, protiv umornog izgleda i stresa kože. Dnevna krema za normalnu ka mešovitoj koži sadrži snažnu kombinaciju antioksidanasa – dragoceni večni cvet koji jača otpornost kože, plavi zvezdan koji smanjuje upalne procese i ekstrakt kakaa koji stimuliše nastanak novih ćelija. Biljni glicerin pruža koži hidrataciju, a mineralni puderi matiraju ten i smanjuju nepravilnosti na koži – mitisere i akne. Krema nije izazvala nikakve negativne reakcije na koži – alergije, upale, akne i sl. Koža jednostavno diše dok je hranite najefikasnijim darovima prirode sadržanim u ovoj tubici.

Noćna krema predstavlja kombinaciju antioksidativne moći biljaka (dragoceni večni cvet, plavi zvezdan, ekstrakt kakaa), biljnog glicerina, kao i proteina boba koji pojačano deluju na obnavljanje ćelija kože. Ujutru su konture lica glatke, a koža je sjajna i obnovljena. Beskompromisna nega, hidratacija i svež, odmoran ten su učinak koji možete očekivati od ove kreme.  Proizvodu mnogi zameraju intenzivan miris, ali prema mom mišljenju upravo je taj miris ono što me, pored izuzetnih negujućih efekata, uvek vraća ovoj kremi.

 

Kome preporučujem proizvode? Mladim devojkama mešovite kože lica, kojima umor i neispavanost ostavljaju trag na licu. Devojkama koje nemaju izraženu potrebu za anti-age negom i ne žele svoje lice da opterećuju snažnim i agresivnim preparatima.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ