LIFESTYLE     13.07.2016.

Da li džentlmeni i dalje postoje?

Živimo u vremenu kada su se izgubile vrednosti i moral. Sve što je se ranije smatralo standardom i normalnim, sada je razlog podsmevanja i ruganja.

Došlo je takvo vreme da sve manje muškaraca ima osnove finog ponašanja prema lepšem polu, a kamoli džentlmenske manire i stav. Šta se desilo sa onim divnim muškarcima koji su znali da otvore vrata, poljube ruku, primaknu stolicu? Da li je to izašlo iz mode, ili je jednostavno došlo vreme kada više ni devojke nisu ono što su bile?

Ljudi su se okrenuli svojim karijerama, zarađuju za život i niko više ne posvećuje pažnju vaspitanju i vrednostima dece, „nemaju vremena“. Kako onda i da očekujemo da sledeće generacije nastave tradiciju?

Život sadašnjih momaka i devojaka se dosta izmenio. Žene su slobodnijeg duha, nezavisnije i jače nego ranije. Muškarci su počeli da se osećaju ugroženim i manje korisnim. Da li je to razlog? Definitivno nije. To što su žene sposobnije da rade i zarađuju za sebe ili da promene sijalicu, a da ne čekaju na “jači” pol, nije razlog da muškarac ne bude pažljiv i da svoju lepšu polovinu ne drži kao malo vode na dlanu.

_56de0413133ad

Sigurna sam da svakoj devojci prija pažnja, lepi maniri, pristojno ophođenje, zašto onda dozvoljavati suprotno? Sve je do stava. Ako očekuješ od nekoga da se ponaša džentlmenski, on će to i raditi! Kako? Zašto? Ukoliko si ti dama sa stavom i manirima, muškarci će nesvesno osećati potrebu da budu na istom nivou! Prosto I jednostavno! “Kako zračiš, tako privlačiš”!

Svakodnevno možemo čuti izgovore tipa: “Jednom se živi” ili „Ali to danas niko ne radi“. Moram se složiti da se samo jednom živi, i baš iz tog razloga, treba živeti sa stilom.

Biti drugačiji, danas je retkost, zato i vredi više nego ikada pre! Budi jedinstvena, daj svoj lični pečat, i budi istrajna u tome!

Takođe, možemo kriviti revoluciju, razvoj tehnologije, loš televizijski program, državu ili političare, ali zapravo su nam to samo izgovori iza kojih se skrivamo. Biti džentlmen ili dama je samo stvar izbora.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ