LIFESTYLE     09.03.2017.

Da ili ne? Ljubav na daljinu!

Ne, ne, ne. Da obrazložim naslov pre nego što se prepustim čarima pisanja. Ne govorim o ljubavi dvoje ljudi koji su udaljeni geografskim kilometrima. U ovom slučaju niko nije otputovao zbog škole, posla, porodice… Ne. Čini mi se da bi u tom slučaju sve bilo mnogo lakše. Daljina se da rešiti. Uštekaš novac od džeparca ili platu, pozajmiš od nekoga u krajnjem slučaju i odeš do voljene osobe. U međuvremenu, imate sve moguće društvene mreže preko kojih održavate kontakt. Kada je ljubav prava, ona i pod takvim okolnostima opstane.

Ovo je mnogo teža vrsta daljine.

Mnogo je veća razdaljina. Mnogo je skuplji put. Nije se još našao onaj koji ima dovoljno novca da ga plati. Ali to nije glavna niti jedina prepreka. Velika su odricanja, muke i borbe. Mnogi krenu pa odustanu. Što zbog umora, iscrpljenosti, što zbog straha.

Trenutno nema ni putokaza  koji vodi do tamo. Samo postoji znak STOP i električna ograda pod visokim naponom iza koje se vidi samo neka užarena masa.

Moguće je da je iza ograde previše toplo i da ljudsko telo ne bi izdržalo. Ali pre nje, toplina je taman onolika kolika prija čoveku. Ali ni put do same zabrane nije toliko prijatan. Ne možeš ni tu dugo ostati. Uplašiš se čim dune neki vetrić i bežiš nazad. Skrećeš i odlaziš u nekom drugom pravcu, glavom bez obzira. Svako novo skretanje je promena tvog života.

Jasno je. Može se izgoreti od ljubavi. Izgoreće, ili oni koji probaju da pređu ogradu, ili oni čije je srce ta vrela masa. Na ovim prvima je stvar izbora. Mada, niko ne želi da umre na taj način. A ovim drugima je suđeno da se ceo život bore sami sa sobom i da na kraju sagore.

Sada, kada sam opisala put do svog srca na ovaj način, shvatila sam da nikada problem nije bio u drugima. Samo u meni.

Ko je postavio tu granicu? Zašto iza nje sve gori i ništa ne živi? Zar ne želim da oni koje volim žive zauvek? Zašto im onda to ne dozvoljavam?

Verujem u srećan kraj, stoga se nadam da postoji neko ko je stvoren za taj vulkan u meni, kome će to biti prirodna sredina i ništa izvan nje neće poželeti. Jer, ja tako volim. I voleću.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ