LEPOTA&ZDRAVLJE     08.08.2016.

Crno vino u službi zdravlja

Ko bi rekao da konzumiranje alkohola može imati i dobre strane? No, naravno, sve u dozama normalne. Vino, kao izuzetno ‘otmeno’ i ukusno alkoholno piće, nam ne mora služiti samo za uživanje, već u isto vreme nam pomaže na različitim zdravstvenim poljima.

large (6)

  1. Poboljšava pamćenje. Svesni smo da nam s godinama slabi pamćenje, i da ne postoji način da ga kompletno sprečimo. Rasveratol pomaže da se taj proces znatno uspori.

 

  1. Dobro je za zdravlje srca. Ljudi koji povremeno tj. umereno konzumiraju vino u znatno manjoj su opasnosti od bolesti srca, za razliku od onih koji ga uopšte ne konzumiraju, ili ga piju u prekomernim količinama.

 

  1. Pomažu u borbi protiv raka. Ima uticaj u borbi protiv različitih vrsta  raka. Antioksidant resveratrol olakšava lečenje raka prostate i melanoma.

 

  1. Usporava starenje. Ispijanje vina vam može omogućiti čak pet godina života duže, za razliku od onih koji ga ne piju, redovno. Pomaže i u borbi protiv Alzheimera.

 

  1. Čuva zube od nastanka karijesa i poboljšava dentalno zdravlje. Uklanja bakterije sa zuba.

 

  1. Jača imunitet. Razna istraživanja su pokazala da oni koji popiju oko 14 čaša vina godišnje, imaju 40% manje šansi da dobiju grip. Veruje se da su, iz vina, za to zaslužni antioksidanti.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ