LIFESTYLE     15.08.2016.

Čoveče, ne ljuti se- opismeni se

Lep neki čovek, kao lutka. Svetla su bila prigušena i nisam uspevala jasno da uhvatim pogled, pa smo se pronalazili tek pod snopom reflektora, uvek u jednakim vremenskim intervalima, kada bljesak ponovo napravi krug. Silueta se videla dovoljno dobro da razaznam sportsku figuru i ležeran stav. Činilo se da će masa u klubu svakoga časa poneti nekoga od nas.

Ne stigoh ni da se okrenem ponovo, nakon što sam posegnula za pićem, eto lutke ispred mene. Oči me nisu varale, nasuprot zakazanom pregledu kod očnog sledećeg dana.

Međutim, ubrzo sam se rastužila (uslovno rečeno) što je uopšte progovorio.

 

Ne volim izlizane fore, a još manje sladunjave nadimke. U kombinaciji sa torturom nad pravopisom dragog mi jezika, nije se mogao izvući ni da je Johnny Depp.

 

Jednostavno sam alergična. Fascinira me porast broja muškaraca koji se zadovoljavaju samo fizičkim izgledom i time vrednuju celokupnu svoju ličnost. Oni najistaknutiji primeri takmiče se sa ženama u svojoj narcisoidnosti.

 

Priznajem da sam često jedna od onih koji se ježe na nepismenost i malograđansko izražavanje, no valjda je očigledno da to i ne krijem. Nekako mi se čini usađenim u svest, još od osnovne škole, i to smatram pokazateljem dobrog vaspitanja, između ostalog. Svoju sklonost ka ispravljanju kontrolišem kada su u pitanju poznanici ili tek prolaznici, da ne budem pregruba, šta li. Međutim, u nekim određenim slučajevima, teško da mi bilo šta može promaći tek tako.

 

Uputila sam drugarici značajan pogled i ubrzo smo odlepršale dalje. Lepo je naša Desanka Maksimović rekla, “nemoj mi prići, želim izdaleka da posmatram oka tvoja dva“… Ne može biti toliko lep, koliko može pokvariti sliku. I zbog toga ljubavi na prvi pogled smatram rizičnom grupom.

 

Pismenost  kao afrodizijak?

 

Pa nije valjda da smo do toga došli.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ