MODA     24.05.2017.

Čoker ogrlica pomera granice

Nije nikakva novina da smo lude za tim tananim tračicama koje naš vrat čine senzualnim.Od somota, čipke ili satena, ukrašena na različite načine, ova ogrlica krasi naš vrat i doprinosi našoj ženstvenosti. Na vama je da je izaberete onu koju vam se najviše dopada, a ona će se sama uklopiti uz ono što nosite. 

 

Kroz istoriju:
Noseći čoker ogrlice nismo izmislile ništa novo. Čokeri su bili poznati još u periodu francuske revolucije kao crvene trake. Ali, i kasnije, u 19. veku. Mada, tada nisu uživale ovakvu popularnost. Da li zbog svoje smelosti ili zbog nečeg drugog čoker ogrlice su tada nosile samo prostitutke. Tako da je sasvim jasno da biste, noseći ih, same sebe degradirale. (Hah, kakvo sputavanje!) Tokom devedesetih godina prošloga veka, čoker ogrlice vratile su se na velika vrata. Tada su čoker ogrlice u vidu tetovaže bile toliko popularne da je pravo čudo kako su ubrzo nestale.

 

Čoker ogrlica danas (veliki come back):
Ako možemo da kažemo da su tokom devedesetih vratile na velika vrata, onda je jasno da su sada došle na crvenom tepihu. Popularne dame odmah su prihvatile trend čoker ogrlica, ne osvrćući se na njihovo značenje tokom 19. veka. Bravo! Noseći ih u svim prilikama, ubrzo smo postigle da postanu neizostavni deo našeg odevanja.  Dakle, nosimo čokere i ističemo svoj seksipil, a društvo nas poštuje zbog onoga što smo postigle.

 

Modni savet:
Ogrlica ne treba da izgleda da kao nešto što će vas ostaviti bez vazduha, zato izbegavajte masivne čokere od metala. Mnogo je seksipilnije videti ženu sa crnom tračicom na belom vratu nego sa bukagijom ili kanapom oko vrata.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ