LIFESTYLE     14.09.2016.

Budite onakvi kakvi zaista jeste

Današnjica je okrutna, iskomplekirana, jednolična. Danas se sve radi po difoltu. Pretrčavam pešački prelaz, odlazim ka svojim obavezama i opet iznova razmišljam o istom. Koliko smo postali jedan svet bez mašte, bez iznenađenja, bez ljubavi, bez ikakvih osećanja.  Koliko je normalno postalo nenormalno i sve ono izvikano je postalo neophodno. Novac je postao merilo svega, više nego ikada.

Zaželela sam se pravih vrednosti, sećate li se šta to beše? Kada se ljubav gradila, čuvala, kada je ljubav rešavala probleme,nisu mizerni problemi rušili ljubav. Kada je drugarstvo bilo merilo radosti, merilo odrastanja, a ne da princip i redosled drugarstva diktira popularnost i veštački način života. Nekada se znao neki red, život ga je diktirao, danas ga diktiraju oni najglasniji i najnapadniji. Intelekt je otišao u sasvim drugi plan, pametni ljudi nemaju mesta za sebe u ovoj preglasnoj masi ne tako pametnih ljudi. Kontradiktornost nas gradi.

large-1

Primećujem ljude oko sebe koji su se sakrili u svoje oklope i ne žele da pokazuju, da ističu nekadašnju normalnost, šarenolikost, nekadašnji smisao života i osmeha. Budite kakvi i jeste, uvek će vas prepoznati oni koji zrače na taj način, i ne potpadajte pod većinu koja nekad diktira pogrešan pravac, pogrešna pravila.

Šta to nedostajete ovom svetu? Mnogo toga. Kompleksi su nas nadvladali. Ličnosti koja nas uvek ispunjavaju i vraćaju nam nadu u neka čistija i lepša vremena jesu oni najmanji i najmlađi oko nas. Pogledajte svet očima deteta , vašeg, pored sebe, ili onog deteta koje ste vi nekada bili. I neka svako od nas da ovom svetu malo boje, da nestane sivilo i da išaramo neke lepše strane.

Grlite, volite, ljubite, radujte se, uživajte u svemu što imate i stvarajte neke druge želje, a onda ih ostvarujte i uvek budite ono što jeste, jer smo najsrećniji kada ostvarimo ono što mi jesmo i činimo svet celim svojim pravim delom.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ