LIFESTYLE     30.09.2016.

Budite dame, negujte ženstvenost!

Inspirisana  Odri Hepbern sinula mi je ideja kako devojčicama, devojkama skrenuti pažnju na tu divnu, nežnu ‘žensku stranu’, a dame u ’iskusnijim godinama’ podsetiti na istu.

Svakodnevno okružena ženskom populacijom, nenamerno mi skreću pažnju svojim oblačenjem i ponašanjem. Sve više su na nezavidnom nivou. Složićete se sa mnom. Odakle je poteklo verovanje da što više pokazane kože i bahato ponašanje može privući pažnju na lep način? Često bih sebe uhvatila kako se na momente izgubim u nekim mislima, pitajući se gde se ta slatka nežna podložnost uvijena, u isto vreme, u izuzetnu snagu, izgubila …

Ako mislite da psovkama i golotinjom možete privući poglede muškaraca, o da, i te kako možete, ali ne u kontekstu u kojem vi priželjkujete. Ostavljate utisak jeftine osobe, priproste i prilično oskudnog vaspitanja.

audrey_hepburn_legend

Zašto gušite ženstvenost koja je izuzetno poželjna u svakoj mogućoj situaciji?

Treba je negovati i kroz spoljašnji, ali i kroz unutrašnji izgled.

Negovana kosa, koža, nokti, minimalizam u šminkanju otkrivaju koliko zaista vodite brigu o sebi. Garderoba koja ne otkriva previše i koja u sasvim pristojoj meri prati liniju vašeg tela je izuzetno više cenjena i privlači više pogleda. Jer, misterija je ono što se traži, a ne sve na izvol’te. Doba je pantalona, znam, i ja ih obožavam, no uskočite češće i u neke suknje, haljinice i zalepršajte!

Sem ako niste novogodišnja jelka, nema potrebe da se okitite gomilom nakita. Manje je više, ustvari!

large-6

Govor tela je ključan. Način na koji žena hoda, sedi, dosta toga govori. Uspravno držanje leđa govori koliko ste osoba svesna sebe i puna samopouzdanja. Po meni, je taj stub držanja ravnoteže, držanje i lepote u govoru tela. A, tek, graciozan hod dame, oh! Ne možete ostati ravnodušni na to, čak i ako ste žensko Osmeh, prodoran pogled i brižan umirujući glas su pun pogodak! Izbegavajte da vičete, prebrzo govorite, nejasno. Ili, pak budete vulgarne.

Oružja poput uljudnosti, empatije, ljubaznosti i dobrog ukusa su nenadmašivi. Da ne zaboravim, i humor je dobrodošao.

Potpetice s vremena na vreme bi bile poželjne. To lupkanje štiklicama će, što bi se reklo, i mrtvog da digne! Varate se ako mislite da samo žene, savršene i besprekorne lepote mogu biti ženstvene. Verujte, to može bilo koja od vas, samo je bitno koliko vi truda i volje uložite u to. Svaka od vas je posebna na svoj način i ima kvalitete na koje treba da stavlja akcenat. I, ne dozvolite da vas bilo ko ubedi u suprotno!

Ako ste ljupke, vedre i nasmejane, ko gleda da li vam je nos savršen? To je prosto majka priroda. Sve što je  do vas, vi činite! Inteligencija, oštroumnost i staloženost odaju utisak da ste sigurni u svaku svoju izgovorenu reč, delo… Želju.

Topao savet je da ne ‘igrate’ po pravilima i krijterijuma društva, jer ćete se stopiti u ne bas zavidnu masu, a to nikako ne želite. Same sebi ih postavite. Glamuroznu ženu pre svega čini svest o vlastitoj ženstvenosti.

Izvor fotografija: famous quotes audrey hepburn, weheartit.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ