LIFESTYLE     23.03.2017.

Budi feniks i jača nego ikad!

Kažu da je noć puna inspiracije. Puna čežnje za boljim životom i prepuna odluka koje menjaju stvarnost, no ujutro se to menja. Zaboravimo šta smo obećali sebi kada smo osetili onaj nalet inspiracije u 3 ujutro. Zaboravimo da smo se i tada odlučili vratiti u topli krevet umesto da ustanemo do kompjutera i zapišemo one reči koje su nam padale na pamet. Nevidljivi sporazum kojismo obećali sebi da ćemo ispuniti iščezao je iz našeg uma i dok zraci novog jutra nose nove šanse, mi biramo da pustimo našu lenjost ponovo na autopilot i da pothranimo u mentalni otpad sve što smo rekli, zato što smo navikli da se tako ponašamo.
Ali šta bi se desilo kada bismo jednu noć pristali da uradimo ono za šta nas intuicija zove? Šta kada bi umesto kreveta izabrali napredak? Šta kada bismo umesto straha od neuspeha izabrali drhtavu hrabrost, samo u zamenu za po koju mrvicu uspeha? Nije to uzalud. Obećali smo sebi 31. Decembra uveče da ćemo se promeniti, zar ne? Da se prošla godina neće ponoviti, da ćemo ispraviti naše greške, a opet, kako protiče još jedan dan u još jednom mesecu mi lažemo sebe već naučenim izgovorima o tome šta je sledeće za nas.
Molimo se za neke šanse, ali samo sa kreveta, jer je ipak zločin protiv naše dokolice, koja ako nije svaki dan ista, mi se gubimo u stvarnosti koja ne vrda od pljeskanja šamara neradnicima, jer vreme ne čeka. Život ne čeka. Možeš u svakom momentu biti oboren, bez obzira gde se nalazio i u tome je najveća čar koju oni uspešniji shvataju.
Zato, dok noć još pada, ne obećavaj sebi ništa. Makar tako neće doći razočaranje, već se prepusti, pa ako zaista želiš da menjaš nešto, onda nećeš dopustiti da ideš za poslednjim vozom koji može da te odvede tamo gde i ne sanjaš da ćeš biti, a bolje je od svega za čim si čeznuo.

Shvataš posle nekog vremena da više nema tog “Sutra” koje si čekao, da je iščezla ona mršava nada i da sada moraš da budeš jaka. Sada moraš preduzeti korake ka svojoj budućnosti, jer je ona zapravo tvoja sadašnjost. I koliko god nemilo bilo, i koliko god onaj osećaj uskomešalosti u želucu bude silan, shvati da si ti jedino svoje oružje i da jedino ti možeš sebe podstaći na promenu. Budi feniks. Sagori. I izrasti jača nego što si mislila ikada da možeš!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ