LIFESTYLE     17.12.2017.

Blogdanova Radionica kreativnog pisanja u januaru u Beogradu!

Počeo je da piše prije desetak godina. Već sedam godina ima blog, koji prve četiri godine nije čitao skoro niko. Postao je popularan tokom poslednje tri godine. Danas je, zahvaljujući blogu, uspio da objavi knjigu za jednu od najvećih izdavačkih kuća na ovim prostorima. Želi da sa svim ljudima koje zanimaju pisanje u online svijetu i blogovanje podijeli svoju priču. Kako ni od čega napraviti nešto što želiš. Ovo neće biti ni predavanje, ni seminar, ni baratanje stručnim terminima, već lično iskustvo nekoga ko je pisao, odustajao, vraćao se pisanju, isprobavao razne tehnike, čitao savjete, učio, dizao ruke, testirao društvene mreže, došao do publike i objavio knjigu. O svemu tome i o mnogo čemu još.

Radionica će biti održana u srijedu, 24. januara, u preiodu od 16 do 22h, u konferencijskoj sali Jump Inn hotela u Beogradu (Koče Popovića 2a), i sastoji se iz četiri dijela:

I DIO (16:00 – 17:30) – Kako početi?

U prvom dijelu pričaće se o želji za pisanjem, inspiraciji i stvaralačkom procesu. O potrebi za pisanjem i prevazilaženju osjećaja stida. O tome kako se postiže radna temperature u kojoj možemo biti najproduktivniji i kako ovladati inspiracijom. Kako postići stanje u kom je inspiracija naš sluga, ne gazda. Kako prepoznati ideje iz svakodnevnog života koje su vrijedne pisanja o njima. Bogdan će vam pričati o snazi koju ima ideja i koliko je vremena potrebno ideji da iz naše glave izađe u svijet i postane vidljiva drugim ljudima.

II DIO (17:30 – 19:30) – I šta s napisanim?

Drugi dio radionice je praktičnog karaktera i rezervisan je za razgovaranje o tomešta raditi kada imamo napisan tekst. Kako ga učiniti boljim, čitljivijim, interesantnijim. O trikovima koji ga mogu učiniti drugačijim u moru sličnih tekstova. Priča se o konkretnim savjetima, metodama, tajmingu. Šta je ono što svaki tekst mora da sadrži da bi održao pažnju čitaoca. O autentičnosti. O tome šta je trenutno aktuelno i u kom pravcu ide pisanje na internet. O tome kako tekstove plasirati čitaocima i kako doći do publike. Kako se izdvojiti na društvenim mrežama. Pred kraj drugog dijela radionice, otvara se i kratka interaktivna diskusija koja se zove „Blogovaranje“, u kojoj se komentarišu ideje blogera i influensera iz Srbije, regiona i svijeta, uz osvrt na to kakve su rezultate postigli svojim pisanjem, vizuelnim identitetom, učinkom i pojavom.

19:30 – 20:00 – KAFE PAUZA

III DIO (20:00 – 21:00) – Gostujući predavač Luna Lu

Radionici se pridružuje Suzana Zlatanović, dugogodišnja TV autorka i kolumnistkinja, novinarka i spisateljica, koja će pričati o tome kako nalazi inspiraciju za pisanje, koji su njeni savjeti za autentičnost u literarnom izrazu i iz svog iskustva će polaznicima radionice prenijeti neke od metoda koje mogu biti od koristi i pomoći prilikom pisanja.

IV DIO (21:00 – 22:00) – Ovo si preskočio!

Ovaj dio radionice posvećen je svemu onome o čemu polaznici žele da pričaju. Ideja je da budu slobodni da pitaju sve što ih zanima, iznesu lične nedoumice i da se prepuste kreativnoj debati.

Cijena radionice je 70 eura, a ona uključuje: čitav materijal korišćen tokom radionice u elektronskoj formi, koji će polaznicima biti dostavljen na mail, Bogdanov mentorski rad sa polaznicima u periodu od mjesec dana nakon radionice, podršku 24/7, konsultacije putem emaila, FB chata i Skypea-a, knjigu „Obloge od mastila“, kafu. čajeve, gazirana i negazirana piće tokom pauze.

Za radionicu se možete prijaviti slanjem svojih podataka (ime, prezime i broj telefona) na email stevanovic.bogdan@yahoo.com. Instrukcije ya uplatu dobijate na vaš email nakon izvršene prijave. Broj mjesta je ograničen, a za rezervaciju mjesta neophodna je uplata avansa u iznosu od 2000 dinara.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ