LEPOTA&ZDRAVLJE     24.12.2017.

Bezbolna depilacija? Da, moguće je!

Ko mrzi i jedva podnosi bolnu depilaciju bikini zone? Da, vjerujem da nisam jedina. Međutim, sada i za to postoji rešenje, a zove se Lycon vosak! Lycon precision waxing je takozvana precizna i gotovo bezbolna depilacija. Australijski brend Lycon, zahvaljujući Cacao Beauty centru, sada je dostupan i na crnogorskom tržištu. Lycon je, inače, najomiljeniji svjetski “Creme de la Creme” vosak. Omiljen je među Hollywoodskim zvijezdama kao što su Uma Thurman, Demi Moore, Victoria Beckham, Sienna Miller i mnogi drugi. Lycon voskovi su proglašavani najboljim voskovima u svijetu i koriste se u više od 90 zemalja širom svijeta.

Po čemu je Lycon vosak drugačiji od drugih voskova? Lycon metoda depilacije se razlikuje od uobičajenih voskova zbog toga što ulje ide na kožu prije voska. Time se vosak ne lijepi za kožu već zahvata samo dlaku sa korijenom. Na taj način, ne trga i ne povlači kožu nego samo čupa dlačicu s korijenom i time je depilacija i do 70% manje bolna. Da je tako, uvjerila sam se i sama i ostala prijatno iznenađena. Koža se većini djevojaka, posebno onima sa osjetljivom kožom, nakon nekoliko povlačenja dosta zacrveni i to crvenilo i lagana iritacija traju cijeli dan. Sa Lycon voskom, to se neće desiti, iz razloga što Lycon vosak sadrži prirodne, najfinije i najnježnije sastojke, pogodne i za najosjetljiviju kožu, poput lavande, ruže, čajevca, vanilije i kamilice. higijenski i siguran.

Vosak Lycon napravljen je od najboljih prirodnih smola i pčelinjih voskova s dodatim senzualnim aromaterapeutskim sastojcima. Osigurava vrhunske rezultate zato što bolje od drugih voskova odstranjuje i jako tvrdokorne dlake. Zbog niske temperature djelovanja, izuzetno je elastičan i nježan, pa na kožu djeluje njegujuće i smirujuće. Sam tretman ne traje ništa duže nego uobičajena depilacija, a nakon depilacije koža ostaje mekana, glatka, bez iritacija i jakog crvenila. Ovi voskovi dopuštaju višekratno nanošenje (od 5 do 6 puta na istome predjelu, bez skidanja kože) i ne izrokuju pigmentaciju.

Različite vrste voskova prilagođene su različitim tipovima kože i dlačica. Paleta voskova Lycon uključuje tople voskove, voskove za odstranjivanje s trakom i jedinstvene voskove LYCOjet, koje dopunjuje usklađen set losiona Lycon za prije i poslije depilacije. Tu je, takođe, linija njegujuće kozmetike Lycon Spa Specialist Body Care, koja omogućava dobru njegu kod kuće, između tretmana u salonu.

Voskovi Lycon uvijek će ponovo zadovoljiti zahtjeve klijenata i salona zato što nikada ne razočaraju. Možemo reći da bez sumnje garantuju svoj slogan: Vosak zbog kojeg se vrijedi skinuti!

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ