LEPOTA&ZDRAVLJE     15.07.2016.

Bademovo ulje za lepša jutra

Stiglo je leto, opet nas muči ispucala koža i kosa, međutim, badem može učiniti čuda, povratiti vlažnost vašoj koži a kosu učiniti sjajnijom.

Ulje badema zaista jeste simbol za kozmetiku. Često se koristi u aromaterapiji i odgovara skoro svim tipovima kože. Obiluje vitaminima A, B, D i E, koji hidriraju i neguju kožu i kosu.

 

Bademovo ulje za lakše skidanje šminke

Ako tražite savršeno rešenje za skidanje šminke, onda je bademovo ulje najbolje. Natopiti tufer bademovim uljem i nežno, kružnim pokretima skinuti šminku sa lica. Ulje će Vaše lice učiniti glatkijim i mekšim.

n

Bademovo ulje za čišćenje lica

Nakon skidanja šminke koža postaje suva i gruba. Kako bi izbegli pucanje i perutanje kože možemo napraviti smesu od jedne kašike mleka i pet kapi bademovog ulja. Pomešati sastojke i tuferom naneti na lice. Ovaj sastojak će vašoj koži povratiti sjaj i nežnost.

 

Bademovo ulje za kosu

Nakon sunčanih dana kosa postaje suva i ispucala, da bismo sprečili neželjena dejstva, pre pranja kose, jednom nedeljno, naneti bademovo ulje na kožu glave kao i na krajevima kose. Posle toga umotati kosu u peškir i nakon pola sata oprati kosu dva puta šamponom kako bi se ulje lepo ispralo. Efekat će se videti nakon mesec dana, Vaša kosa će povratiti sjaj i postati jača.

b

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ