LIFESTYLE     23.07.2016.

Amanda Kvik za romantične duše

Amanda Kvik. Jedan od od sedam pseudonima Džejn En Krenc, autorke mnogih bestselera New York Times-a. Džejn sada umesto sedam koristi samo tri pseudonima, i na taj način žanrovski određuje svoje romane. Njen odgovor na pitanje zašto ne koristi samo svoje pravo ime jeste: ‚Želim da na taj način svaki čitalac, kada uzme bilo koju moju knjigu u ruke, zna tačno u koji će svet zaploviti‘. Futurističke, i romane sa paranormalnom tematikom piše kao Džejn Kasl. Venčano prezime Džejn En Krenc koristi za romantične priče i romane. Kao istoričar po struci, piše i istorijske romanse, upravo kao Amanda Kvik.

Složićete se da su odnosi između muškaraca i žena u današnje vreme dosta komplikovaniji, a razuzdane, duboke, nekontrolisane i nesebične emocije prema nekome prava retkost. O manirima, o osvajanju inteligencijom i duhom da ne govorimo. Ako bi smo na osnovu priča današnjih generacija pisali ljubavne romane, teško da bi tu bilo mnogo šta da se ispriča i mnogo toga da privuče pažnju, sve se odvija prebrzo, kao da nemamo vremena. Uvek želimo brže i više, tako da najčešće dižemo ruke na prvu loptu, plašeći se da se zadržimo, da zađemo dublje, otkrijemo nešto novo. Očekujemo savršenstvo na prvi pogled, i to i dobijamo. Na prvi pogled. Na drugi ili treći sve je manje bajno. Možda je potrebno dati šansu nečemu bez očekivanja, samo biti svoj, dozvoliti nekome da bude ono što jeste, možda se malo prilagoditi, pustiti da sve ide prirodnim tokom, i shvatiti da sreća leži baš u nekim različitostima koje zapravo formiraju ravnotežu.

Duchess_3

Ako ponekad volite da pobegnete iz ovog našeg ubrzanog sveta, i bar na kratko živite u nekim prošlim vremenima, i dok uživate u dobroj ljubavnoj priči pomalo priželjkujete tako nešto za sebe, a uz to zajedno sa glavnim junacima uplovite u avanture i opasnosti koje su donosile mračne ulice Londona iz viktorijanskog doba, zamkovi, opasni grofovi, misteriozna ubistva, Amanda je za vas odradila dobar posao.

Evo nekoliko naših preporuka:

  1. Randevu
  2. Opasna želja
  3. Sumnjiva igra
  4. Sačekaj do ponoći
  5. Lažna verenica
  6. Dama pod velom
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ