LIFESTYLE     30.07.2016.

I ako postoji šansa, ne vraćajte se na staro!

Ta čarobna druga šansa koju smo spremni dati osobi i situaciji, koja se na prvu loptu nije pokazala kao sjajna , vam neće doneti ništa dobro, verujte. Novo doživeti ništa nećete. Uspomene ćete srozati, izbledeće.A vi, dobijate samo reprizu. Vama se krade jedan po jedan zivac. Bez pitanja, bez dozvole, na vrlo bezobrazan način.

Setite se i sami koliko puta ste u životu pružili šansu, već unapred propalim vezama. Da, ljudi smo. Živa bića. I da, ljudski je grešiti. No, koliko ste sigurni da se ta greška druge osobe neće ponoviti, pa možda čak i na dosta gori način?

Zaljubimo se, odlepimo, sve vidimo kroz roze naočare. Ma kakve loše osobine, šta je to? Idealizujete partnera do maksimuma. Gutate njegove ispade, pravdajući ga. Slepi ste za stvari kroz koje vam on samo čini zlo. Jer, vi to ne vidite kao zlo, to je on. I šta god radi, radi iz ljubavi. Prema vama, jelte.

4-bible-verses-for-mending-a-broken-relationship-american-bible-society-blog-scripture-heartbreak-breakup-regret-worry-fix-friendship-siblings

Igoriše vas? Tešite se- ma samo ima loš dan. Ignoriše vas dalekooo cešće…Ma to je samo u nizu još losih dana. Umoran je. Nervozan je… Ali, vi nađete nekom magijom opravdanje da nije do vas, da vas i dalje svom silinom voli. Flertuje sa drugom na vaše oči, pa vas i sasvim slučajno prevari. Ma, nije on to tako hteo. Desilo, šta sad. Svakome može da se desi. Bitno je da on dođe sa sočnom pričom, nežno vas poljubi, zagrli. Priredi odličan sex, pa ako i ‘padne’ usput neka večera… Vi ste ‘pečene’… I tako iznova i iznova.

E pa, drage moje, da li vi zaista uživate u tome? Da li zaista same verujete u to u šta sebe KAO ubedite?

Niko na svetu ne zaslužuje da bude tretiran manje od onoga što može i želi da pruži. Ako ste vi spremni, da iskažete ljubav, lojalnost, poštovanje, podršku i million durgih stvari, zbog kojih bi vas neko držao kao malo vode na dlanu, čemu pružanje dozvole nekome da vas tretira bez istih? Stvari, neophodnih za odrzavanje veze. Veza je odnos dvoje ljudi, koji podjednako treba da se trude i ulažu NON STOP u nju.

 

Pustite te prazne priče kako će neko da se popravi, bude bolji. Nije to ljubav, ni približno. Kako vas je neko tretirao na početku veze, pogotovo ako to nije bilo nešto bajno, budite uverene da neće mnogo od toga odskočiti ni kasnije. Ni kroz dva meseca, ni pet. Ni kroz tri godine. Što vi više dozvoljavate, prelazite preko nekih stvari, samo biva gore. Složićete se, zar ne?
Zato, okrenite glavu, posvetite se sebi, cenite sebe i svoje najdublje i najčistije vrednosti. Osoba, vredna svega toga će naići, i znaće da ceni.

Ne vraćajte se na staro. Koračati unazad, može dovesti samo do preloma.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ