LEPOTA&ZDRAVLJE     18.01.2017.

7 trikova profesionalnih šminkera uz koje ćete izgledati mlađe (FOTO)

Osnovna uloga svakog make up proizvoda jeste da naglasi vašu prirodnu lepotu. Ukoliko su na vašem licu primetne bore i znakovi starenja, neophodno je da posebnu pažnju posvetite odabiru i nanošenju proizvoda iz kozmetičke industrije. Predstavljamo vam sedam praktičnih saveta profesionalnih šminkera uz koje će vaše lice izgledati i do deset godina mlađe!

BAZA

Dame u najboljim godinama kao bazu treba da koriste prajmere sa reflektujućim česticama. Oni će vizuelno zagladiti bore i hiperpigmentacije na koži lica.

PODLOGA

Najbolje je koristiti svetlije nijanse podloge/pudera, kako biste izbegle efekat maske na licu.

OBRVE

Oblik i boja obrva su naročito važni. Cilj je da oblikom i bojom obrva naglasite, ali i osvežite pogled. Neka obrve prirodno prate liniju oka i gornjeg kapka. Ne eksperimentišite sa oštrim oblicima i intenzivnim bojama.

OČI

Tanka crna linija izvučena ajlajnerom na liniji tik uz oko – savršen izbor koji otvara i naglašava pogled.

SENKE

Nanesite senku na očne kapke. Na unutrašnji deo kapka nanesite svetliju nijansu – boja kajsije, lila, ružičasta su savršen izbor. Na ostatak kapka nanesite intenzivniju i dramatičniju boju – čokoladne i braon nijanse su dobar izbor.

USNE

Vaš omiljeni make up proizvod za usne treba da bude olovka. Ovim proizvodom najlakše ćete naneti željenu boju u uglove i na ivice usana i osiguraćete dugotrajnost šminke.

ZAVRŠNI EFEKTI

Za dodatni sjaj, na usne nakon olovke nanesite karmin – na sredinu usana svetliju nijansu, a u uglove tamniju. Možete dodati i transparentan sjaj na sredinu usana za još bolji efekat.

Pogledajte transformaciju!

Izvor originalnih fotografija: brightside.me

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ