LEPOTA&ZDRAVLJE     25.01.2017.

7 navika koje će jutro učiniti produktivnijim

Svaki početak je težak, tako je i sa novim početakom dana. Početak dana obično zahteva dodatnu dozu energije, jer bez posedovanja energije, dan koji predstoji biće neproduktivan. JollyWoman vam donosi nekoliko korisnih saveta, kako da izbegnete jutarnji stres i sačuvate potrebnu energiju za ono što vas očekuje u toku dana.

Ne pritiskajte dugme za odlaganje alarma

Odlaganjem ustajanja, odlažu se i brojne obaveze. Međutim, to nije najgora stvar. Stručnjaci kažu, svaki put kada odložimo alarm za ustajanje, telo se izlaže nepotrebnom umoru, zato rizikujemo da budemo pospani i lenji kad konačno ustanemo iz kreveta.

Ne preskačite jutarnje protezanje 

Jutarnje protezanje je zdravo i svako ko ga primenjuje složiće se sa činjenicom da protezanje ima i te kako udela na doziranje sreće i uspešnosti u toku dana. Protezanje će vas lepo razbuditi, podići vaše raspoloženje, a vaša kičma postaće pokretljivija.

Nikada ne proveravajte elektronsku poštu u krevetu 

Provera mailova čim se probudite vas odvaraća od važnih zadataka koje treba da uradite. Fokusirajte se na produktivne jutarnje aktivnosti, umesto kretanja kroz inboks.

Pospremite krevet 

Ova jutarnja navika će vam pomoći da se lako uhvatite u koštac sa svim ostalim dobrim navikama. Zato ne odlažite pospremanje kreveta, jer će vam svakako pomoći da nadovežete i ostale dobre navike.

Izbegavajte da pijete kafu u ranim jutarnjim časovima 

Ako spadate u grupu ljudi koji piju kafu čim otvori oči, vreme je da preispitate ovu naviku. Ljudsko telo sakuplja energiju preko hormona koji je proizvodi najefikasnije u periodu između 8 i 9 sati ujutru. Konzumiranjem kafe u ranim jutarnjim časovima smanjuje se energija, koja je telu neophodna za normalno funkcionisanje.

Ne ustajte u zamračenoj prostoriji

Naše telo poseduje unutrašnji sat, koji je jako osetljiv na svetlost i tamu. Ako se probudite u uslovima slabog osvetljenja, mozak može biti prilično zbunjen, što će se ispoljiti umorom.

Dobre navike su ključ uspeha! 

Naučnici se slažu da je snaga volje svakoga od nas ograničena. Ako je koristimo na beznačajne stvari u jutarnjim satima, ona će svakako opasti u toku dana i nećemo moći da je povratimo. Zato je najbolje utrošiti je na dobre navike i rasporediti obaveze kako biste svoju snagu volje imali na raspolaganju čitavog dana.

Izvor fotografije: lifehack

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ