LEPOTA&ZDRAVLJE     17.04.2016.

7 faktora koji najviše utiču na kožu- Sedmi nas je šokirao!

Jednog divnog jutra se budite i odete na ogledalo, i šta vidite? Ako pogledate bliže skontali biste kožu koja se opustila i nema onu mladalačku zategnutost. 

Pojavljuju se i linije, tj bore koje do tad niste primećivali. Naravno, svako od nas pre ili kasnije dođe u taj period kada se pre svega godine vide na koži, ali pege, tamna mesta, staračke pege nastaju ne zbog godina već drugih faktora. Pogledajte šta utiče na kožu da izgleda tako ….

Skin-Care

Šta utiče na kožu?

  • Da li brinete o vašoj koži dovoljno?

Slaba nega kože je ono što najviše i utiče na nju. Ponekad takođe i previše nege i pogrešni proizvodi ili njihovo pogrešno korišćenje mogu dovesti do veće štete nego koristi. Uvek za negu treba da koristite one preparate koji su upravo za vaš tip kože. Nikada ne birajte proizvode po ceni, ili ulažite ogroman novac na salonske tretmane … umesto toga posvetite se sami svojoj koži,  da bi bila lepa.

  • Higijena

Koliko često perete lice? Iako većina nas tvrdi da to učini bar jednom dnevno, velike su šanse da postoje oni koji to ne urade nikako. Ne zaboravite, ono što zapravo utiče na vašu kožu jesu sedimenti i ostaci tokom dana. Ovo sve blokira pore, što dovodi do stvaranja akni i bubuljica, kao i bolnih erupcija po celoj koži.

Keeping-Your-Face-Clean

  • Oštećenja od sunca

U pokušaju da što pre stignemo na određena mesta i obavimo dnevne obaveze, zaboravljamo na sopstvenu kožu i njeno očuvanje. Za zaštitu od sunca nije dovoljan samo osveživač, već određena krema sa zaštitnim faktorom koja štiti kožu od štetnih UV zraka. Najbolje je kremu nanenti 45 minuta pre izlaska iz kuće, da bi koža sve to dobro upila.

  • Zagađena životna sredina

Da li vaš posao zahteva od vas česta putovanja? Da li radite u opasnim uslovima koji kožu izlažu negativnim elementima iz okoline? Mi vam ne možemo govoriti o odabiru profesije, ali možemo vam ukazati šta je bitno za zdravlje vaše kože. Klimatski uslovi, zagađenja, prljavština, znoj i slično mogu oštetiti kožu. To je još jedan razlog zašto je mudro nositi kreme sa zaštitnim faktorom kada ste na otvorenom , kao i zašto je dobro posle završenih obaveza oprati lice.

  • Stres ubija kožu

Da, to je činjenica da stres može biti jedan od uticaja na zdravlje kože. Kada ga ima dosta u organizmu, oslobađaju se negativne hemikalije koje utiču na ukupnu teksturu kože. Uglavnom su to vidljive bore oko usana, očiju…

what-affects-skin-health

  • Hormonski disbalans

Uvek treba da proverite da li su vam hormni uravnoteženi, jer disbalans hormona može oštetiti kožu i previše. Tinejdžeri se suočavaju s ovim problemom najčešće kao i trudnice, gde lojne žlezde kod tinejdžera kao i trudnoća hormona mogu doprineti haos za kožu.

  • Da li pijete dovoljno vode?

Ona doprinosi ispiranju svih toksina iz organizma. Pored toga održava hidrataciju kože. Što znači da je dovoljno vode najbolji lek i rešenje za održavanje čiste, nežne i hidrirane kože.

Woman-drinking-a-glass-of-water

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ