LIFESTYLE     06.07.2016.

5 preporuka za ovu sedmicu

 

Muzika: M.I.L.F.$- Fergie 

Fergie se vratila na velika vrata sa veoma drskom i odvažnom pesmom, kojom najavljuje svoj novi album. Skraćenica M.I.L.F., koja u žargonu engleskog govornog područja stoji za „mothers I like to fuck“ pretvorena je u „mothers I like to follow“, aludirajući na zavisnost od praćenja ljudi na društvenim mrežama, a posebno bogatih, slavnih i uspešnih žena. U spotu se pojavljuju poznate žene-majke-kraljice iz sveta šou biznisa kao što su Kim Kardashian, Ciara, Alessandra Ambrosio, Chrissy Teigen, Devon Aoki….

Knjiga: Nora Roberts: „Slatka Osveta“ (Izdavač: Vulkan)

Priča o princezi Adrijen koja živi život kao iz bajke dok potajno kuje osvetu protiv oca, koga krivi za svu patnju svoje majke. Kada se napokon, posle deset godina, odluči da sprovede plan, upoznaje Filipa Čejmberlejna, muškarca koji ima moć da joj oduzme slobodu. U procepu između ostajanja na slobodi i zadovoljenja žeđi osvete, Nora Roberts nas vodi na uzbudljivo putovanje kroz život otmene Adrijen.

j

 

Film: Legenda o tarzanu, 2016: izlazi 1.jula

Deset godina nakon što se John Greystoke a.k.a. Tarzan vratio iz afričke džungle da živi u viktorijanskoj Engleskoj sa svojom suprugom Jane, država ga imenuje kao predstavnika trgovačke misije u Kongu, gdje obična poseta dobija naznake smrtonosne igre pohlepe. Tarzana glumi švedski glumac Alexander Skarsgard, uloga Jane je dodeljenja prelepoj Margot Robbie (koju ćemo imati prilike da gledamo uskoro u još jednom blokbasteru), a pored njih glume Christopher Waltz i Samuel L. Jackson, dok režiju potpisuje David Yates, poznatiji kao režiser iz Harry Potter serijala.

m

Serija: Outlander (2015)

Britansko-američka naučno-fantastična istorijska drama, trenutno u drugoj sezoni, prati Claire Randall, udatu medicinsku sestru iz Drugog svetskog rata, koja je igrom slučaja vraćena  u Škotsku 18. veka i bude primorana da se adaptira istorijskim prilikama tog perioda. U novom svijetu upoznaje novu ljubav, Jamie Frasera, Škota, koji je jedan od glavnih učesnika u Jakobitskim ustancima; pored njega pojavljuje se i predak njenog muža, koji je otelotvorenje zla i okrutnosti. Vremenom, Kler postaje ključan i važan strateg u igri moći, a njene avanture možete pratiti na Starz kanalu.

 

Festivali, koncerti, dešavanja

  • Ljubitelji roka mogu uživati uz Bruce Springsteen-a u Milanu 5.jula, ZZ Top  u Beču 7. jula, i uz Riblju Čorbu u Nišu 8. jula
  • Jazz festival u Rovinju počinje 8. jula, dok u Budimpešti uveliko traje letnji festival klasične muzike i opere
  • Šesnaesto izdanje EXIT festivala kreće 7.jula sa poznatim imenima kao što su Ellie Goulding, Wiz Khalifa, David Guetta
  • U Budvi se održava 30.ti Grad Teatar, dok tivatske Purgatorije i dalje važe za epicentar letnjih kulturno-umetničkih dešavanja u Crnoj Gori.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ