LIFESTYLE     13.07.2016.

5 preporuka za ovu sedmicu

Muzika: Clean Bandit – Tears ft. Louisa Johnson

Pobednica prošlogodišnjeg britanskog X faktora, Louisa Johnson gostuje na najnovijem letnjem hitu britanske elektronske grupe Clean Bandit, poznate po hitu “Rather Be” za koju su i dobili gremi 2015. Godine za Najbolje dens ostvarenje. I u ovoj numeri kombinuju elemente elektro i klasične muzike.

Knjiga: Drugačije zamišljena sreća, Mark Levi, 2016 (Izdavač: Laguna)

Od jednog od najpoznatijih francuskih savremenih pisaca stiže nam novo, uzbudljivo delo, o dve potpuno različite žene, podeljenje generacijski, idealistički i simbolički. Agata beži i zatvora i uleće  kod Mili u auto, dok joj je FBI još za petama. Pet dana nap utu približiće ove dve žene i povesti ih na neobičan put do sreće, zadovoljstva i slobode.

 k

 

Film: Obaveštajci (Central Intelligence), izlazi 1. Jula

Ova urnebesna komedija prati neobično prijateljstvo između nekadašnjeg štrebera Boba, koji je postao tajni agent CIA-e (Dwayne “The Rock” Johnson) i najpopularnijeg dečka srednje škole- ragbiste Kalvina (Kevin Hart), koj radi kao računovođa za veliku kompaniju. Kada se njih dvojica sretnu na godišnjici mature, Kelvin postaje umešan u smrtonosnu špijunsku mrežu i njih dvojica će zajedno statin a put jednom od najvećih svetskih kriminalaca.

Serija: Marko Polo (Netflix, 2015-)

Priča o poznatom mletačkom istraživaču i trgovcu, Marku Polu, koji je bio jedan od prvih evropljana koji je putovao Putem svile za Kinu. Višemilionska serija puna spektakala, specijalnih efekata, scena masovnih bitaka ali i individualnih borbi, raskošnih kostima i enterijera, prikazuje sukobe i pobune u mongolskom carstvu Kublaj kana, unuka Džingis kana, iz perspektive Marka Pola. Kublaj kan je vladao mongolskim castrvom krajem XIII veka i bio je osnivač i prvi car kineske dinastije Juan.

 m

Događaji/festivali

  • Za ljubitelje klasičnog roka predlažemo koncert Santane u Beču 12.tog ili Whitesnake istog dana u Ljubljani
  • Nakon uspešnog Exita, sledeća stanica je SEA DANCE FESTIVAL na budvanskoj plaži Jaz, koji se održava od 14-16. jula
  • Popularan plesno-operski performans iz Kine “Konfučije” gostuje 13tog i 14.tog u LJubljani
  • Družite se sa 2Cellos 14.tog u Bratislavi, Marijom Šerifović u Beogradu 15.tog i Morcheebom 17.tog u Šibeniku
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ