LIFESTYLE     02.11.2016.

5 kreativnih ideja za izlaganje fotografija u vašem stanu

Fotografije nas vraćaju u neka lepša vremena, podsećaju nas na dane koje smo proživeli sa dragim osobama, čineći da na bar kratko ponovo doživimo različita iskustva koja su nas ispunjavala radošću. One imaju tu moć da nas ponekad nateraju da pustimo poneku suzu, ali i da nas nasmeju kada nam je to najpotrebnije.

Imajući u vidu snažan uticaj koji pojedine fotografije mogu imati, nije nimalo čudno što često želimo da ih izložimo u prostorijama u kojim provodimo dosta vremena. Pored toga što tako lepe trenutke delimo sa drugima i što sami sebe redovno podsećamo na njih, izložene fotografije mogu predstavljati sjajan dekorativni element svakog prostora.

Ukoliko ste u potrazi za inspirativnim idejama za izlaganje vaših fotografija, mi vam dajemo nekoliko predloga:

~ Različiti gemetrijski oblici

Ovo je kreativan i dekorativan način izlaganja fotografija koji će doneti lični pečat svakoj prostoriji. Ovaj minimalistički držač možete lako sami napraviti – sve što vam je potrebno jeste kanap, ekseri, i štipaljke. Prvo možete da nacrtate na papiru geometrijski oblik ili šaru koji želite da napravite, uz pomoć čega ćete potom zakucati eksere u zidu na svakom mestu gde bi linije trebalo da se seku. Zatim, zategnite kanap preko eksera i isprepletite ga u skladu sa vašim crtežom. Kraj kanapa vežite oko poslednjeg eksera, odsecite višak, odaberite neke interesantne štipaljkice – i vaš unikatan držač za fotografije (ali i druge sitnice, poput razlitih razglednica, poruka, recepata i slično) je gotov.

1-geometrijski-oblici

~ Stojeći držači fotografija

Ukoliko su vam dosadili standardni ramovi za slike, napravite svoj originalan držač za fotografije od različitih kamenčića i školjki.  Sve što vam je potrebno jeste žica u boji i neko lepo kamenje srednje veličine ili malo veće školjke (ili nešto slično što mislite da je prikladno za ovu svrhu). Kamenje prvo temeljno očistite a potom donji kraj žice obavijte oko njih, ostavljajući uspravan duži gornji deo. Gornji kraj žice uvijte dva puta u oblik kruga (može vam poslužiti olovka oko koje ćete obmotati žicu kako biste dobili krug). Na kraju, potrebno je samo da odaberete željene fotografije i zakačite ih na vaš unikatan držač.

2-drzac-od-kamena-i-skoljki

~Upotrebite merdevine

Pored svoje osnovne funkcije, merdevine mogu imati i svoju drugu, dekorativnu funkciju – pogotovu ako više nisu savim upotrebljive i stabilne. Na njih možete postaviti ramove koje već imate, ili upotrebiti kanap na koji ćete štipaljkama kačiti neuramljene fotografije. Ovako izložene fotografije svako će primetiti!

3-merdevine

~ Nacrtajte ramove za slike

Još jedna interesantna ideja jeste da deo zida ili ceo zid obojite specijalnom crnom bojom preko koje se može pisati kredom. Nacrtajte ramove različitih oblika i veličina i unutar njih nekim ukrasnim selotejpom zalepite fotografije koje želite – dobra stvar  je da možete praviti beskonačno mnogo kombinacija koje po želji možete menjati kada god vam stari „ramovi“ dosade. Pored ramova možete nacrtati i strelice i dopisati neke zanimljive utiske i duhovite komentare vezane za izložene fotografije.

4-crtanje-ramova

~Iskoristite stara vrata ili prozor

Stara vrate (ili prozor, u slučaju da nemate mnogo prostora na raspolaganju) mogu poslužiti kao krajnje upečatljiv ram za vaše fotografije,ali i koristan element u predsoblju. Obojite ih u belu boju (ili neku drugu koja vam se više dopada), izmerite proreze za staklo,  fotografije izradite u toj veličini, smislite koju ćete gde smestiti i potom ih zalepete selotejpom sa unutrašnje strane proreza. Ako vašim vratima dodate još  i nekoliko ručki za kačenje stvari, vaš novi ram neće biti samo dekorativan, već i funkcionalan dodatak vašem predsoblju.

5-ram-od-vrata

 

Izvor fotografija: http://archive.jsonline.com/features/home/9-creative-ways-to-display-vacation-souvenirs-b99329668z1-271719001.html, http://www.thecaldwellproject.com/blog/diy-geometric-photo-display, http://www.craftionary.net/34-diy-photo-display-home-decor/, https://www.pinterest.com/pin/275282595946437927/, http://www.photogmommie.com/an-old-door-our-story,  http://content.photojojo.com/diy/diy-rock-photo-holders/, https://www.tulleandchantilly.com/blog/how-to-decorate-your-vintage-wedding-with-seemly-useless-ladders/, https://www.pinterest.com/pin/23503229278374819/, https://interiordesignmp.wordpress.com/2015/09/23/dressing-up-a-wall-pictures-frames/
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ