LIFESTYLE     19.07.2016.

5 eteričnih ulja za vaš dom

Čuli smo za mnoge benefite eteričnih ulja, od aromaterapije do feng shui-ja, ali postoje neka osnovna, i veoma popularna eterična ulja, koja ne samo da imaju niz benefita za vaše lično blagostanje, već i za sam prostor u kojem boravite. Za danas smo birali top 5 eteričnih ulja za 5 prostorija vašeg doma, koje možete da ukapate u male sveće, šolju sa sodom bikarbonom, ili u razblaženom obliku u prskalicu i poprskate nameštaj.

Dnevna soba – glavna prostorija u kojoj boravite najviše vremena je takođe prostor u kojem dočekujete goste i obavljate većinu radnji vezanih za vaš dom i porodicu. Eterično ulje nane poznato je da podiže nivo energije i mentalne budnosti, a takođe pomaže kod glavobolje i hroničnog umora i ovom prilikom ga predlažemo za vašu dnevnu sobu.

dn

 

Radna i/ili dečija soba –  eterično ulje limuna se pokazalo idealno kod poboljšanja raspoloženja, koncentracije, fokusiranosti, marljivosti, ali i u segmentu zdravlja, kroz poboljšanu probavu i svežiji dah. Ovo eterično ulje je idealno kada svoju decu, ali i sebe učite radu, redu i disciplini.

Spavaća soba –  prostorija koja bi trebala da vam služi isključivo za odmor, seks i relaksaciju i u skladu sa tim treba da ima što manje nameštaja i sitnica. Dovoljno je imati krevet, dva noćna stočića, dve lampe i orman, a ponekad ne bi loše bilo da oplemenite prostor mirisom lavande. Lavanda pomaže protiv nesanice, anksioznosti i stresa, a pored toga što odbija insekte i komarce, takođe ima antiseptičko dejstvo.

sp

Kuhinja i trpezarija – osim što ima antiseptička svojstva, eterično ulje jele pomaže kod digestivnog trakta i stomačnih tegoba, podstiče apetit i podstiče detoksikaciju, a takođe ima diuretička svojstva, pa ga zbog navedenih benefita predlažemo za vašu kuhi9nju i trpezariju.

Kupatilo – za glavnu lokaciju čišćenja i pročišćenja predlažemo dve esencije eteričnih ulja – eukaliptus ili bor. Oba imaju antiseptičko i antiviralno dejstvo, pomažu kod respiratornih infekcija i nege kože. Ne samo što ima divan i blagotvoran miris, možete ukapati 2-3 kapi u vaše omiljeno mleko/puter za telo!

kup

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ