LIFESTYLE     13.09.2016.

,,20 i nešto ti je a još se nisi udala?” stereotipi, nezrelost i šta sa njima?

Svako od nas biva izložen pitanjima kao što su:,,Imaš 20 i neku a još se nisi udala?” ,,23 imaš a još dečka nisi našla?” ,,Kada planiraš da nađeš nekoga, šta čekaš?” i slično. Na našu veliku žalost, živimo na tlu gde su predrasude dobar dan, gde se stereotipi shvataju kao sastavni deo svačijeg života i gde, čim radiš drugačije od onoga kako sistem smatra da treba, nešto ne valja. U današnjem tekstu nešto više o sve zastupljenijoj temi današnjice.

Kako je vreme odmicalo, granice su se pomerale, pomeraju se i danas. Menja se vreme, menja se način života ali se menjamo i mi. Samim tim je sve normalnije videti momke i devojke koji nisu u potpunosti zainteresovani za vezu a kamoli nešto više.
Fakultet je danas postao skoro obavezna stvar i svi težimo obrazovanju, zaposlenju pa tek onda i uspešnoj vezi.

Uz sve navedene faktore znamo da je sve teže naći nekoga ko će razumeti šta želimo i šta očekujemo od te druge strane. A kada nađemo, veliko je pitanje kuda to odvede. Žene i muškarci se po mnogo čemu razlikuju, to je opšte poznata stvar, ali glavna razlika između ova dva pola počiva na (ne)zrelosti. Što će reći da je ovaj činilac jedan od ključnih za uspešnu vezu.

tekst2

Nezrelost sa sobom povlači i mnoge druge i krupnije stvari, strahove i slično, te zasigurno vodi do kraja neke priče. Generalno gledano, muškarac od 25 godina, iliti četvrt veka, treba da bude zreo, da zna šta hoće i da se bori za isto. Međutim, danas to važi za žene koje sve više menjaju muškarce u životnim ulogama, odlučne i muškardini u svakom smislu te reči.

Zato, drage bake, tetke, komšinice i ostali, u današnje vreme nije lako pronaći nekoga s kim ćete trajati, iako je to želja svake od nas. Problem počiva u drugoj strani, u nezrelosti i strahu da uspeš. Nije lako biti srećan ako to ne umeš. Man’te se tih pitanja i stereotipa, ali i vi, drage žene, ne opterećujte se i ne jurite za nekim samo zbog toga što to neko drugi očekuje od vas. Nije na nama da jurimo i vučemo, i povrh svega vaspitavamo one koji od maminih dimija i svog straha ne mogu ni metar.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ