LIFESTYLE     09.10.2016.

20 načina da provedete vreme same sa sobom

Jesen je uveliko kolonizovala naša jutra, radne i neradne dane, obojala našu garderobu, šminku, a ponekome i osećanja, i nekako već počela da nas priprema za hladnije vreme u zatvorenom prostoru. Ako već osećate da želite da se učaurite same sa sobom, nije ni to strašno! Samo ne želimo da vas vidimo da ste sve vreme pod prekrivačem i sa daljinskim u ruci, nemo prevrćući sa jednog kanala na drugi i zadržavajući se u proseku 3-5 sekundi.

Tako smo iskopali par interesantnih stvari da se zabavite, i dobra stvar je da imate prilku da provedete vreme sa sobom, SAMO sa sobom! Sigurni smo da je to retkost kod većine vas, pa vam predlažemo raznovrsne aktivnosti, po nešto za svakoga. I još jedna topla preporuka: isključite mobilni telefon.

 1. Dugačka šetnja. Nije bitno da li je ulicom, kroz park, šumu, pored reke, sa slušalicama u ušima ili ne, sređene, u trenerci. Bitno je da posvetite barem 3 sata šetnji, U RAVNOM.
setnja(Izvor: http://thevoiceofyouth.com/wp-content/uploads/2012/05/Walking-Alone.jpg)
 1. Šoping. Ako već ne možete da lutate bez cilja 3h, onda krenite u šoping i posvetite koliko želite vremena isprobavanje, bez pritiska da morate biti u sledećoj prodavnici ili na ručku u određeno vreme.
 2. MAKE- Ako ste već u šopingu (ili niste) isprobajte najnoviju ponudu- na sebi. Možda tako i nađete svoj nedosanjani ruž za usne!
 3. Maraton omiljene serije. Da, rekli smo NE krevetu i televizoru, ali maratonsko gledanje omiljene serije će vas sigurno oraspoložiti i vratiti vam nekim drugim vremenima.
 4. Lični projekat. Bilo da se radi o omiljenom hobiju, ažuriranju CV-a, manjem projektu na kojem želite da radite, posvetite mu se još danas.
 5. Naučite nešto novo. Bilo da se radi o novom hobiju, stranom jeziku, rekreativnoj aktivnosti, iskoristite baš ovaj dan da saznate malo više i da napokon napravite taj prvi korak i posvetite se novoj aktivnosti.
 6. Bilo da se radi o ljubavnim, psihološkim, psihometrijskim, pronađite nekolicinu i zabavite se. Možda i otkrijete nešto novo o sebi.
 7. Pravi je čas da isprobate onaj novi recept, koji je izgledao malo komplikovano. S obzirom da ste sami, neuspeli pokušaj možete da zaboravite, a uspešan rezultat možete do pojedete do kraja. Sve za vas!
 8. Posetite knjižaru. Prelistajte par knjiga, ili se zadubite u jednu. Današnje knjižare imaju i čitaonu i kafić u kojem možete sedeti i čitati do mile volje
knjiga(Izvor: http://www.lexingtonbooksandco.com/wp-content/uploads/2015/12/o-BOOKSTORE-facebook.jpg)
 1. SPA u kući. Upalite mirisne sveće i laganu muziku, izgasite sva osim par ambijentalnih svetala i posvetite se sebi: počnite od tople kupke i maske na licu i kosi, predjite posle na manikir i pedikir. Ili se prepustite profesionalcima.
 2. Plešite. Napravite muzičku listu od najmanje 2 sata i bacite se na (plesni) podijum dnevne sobe!
 3. Vežbajte. Ne morate biti u teretani ili sa ličnim trenerom, dovoljno je da osmislite sebi program, pustite muziku (ili čak neki video sa YouTube-a) i dobro se oznojite. Iskombinujte dio sa kardio vežbama, vebama snage, i obavezno dio sa vežbama istezanja.
 4. Posmatrajte ljude. Sa balkona, sa prozora, iz kafića, sa klupe. Nemojte da sudite, samo posmatrajte, zamišljajte njihovu priču, ličnost. Ako vam je to suviše neobično, probajte
 5. Fotografisanje ljudi. Možda i otkrijete svoj skriveni talenat.
 6. Makar i do obližnjeg jezera ili reke, koji su na manje od 10 minuta vožnje, promenite okolinu, makar na jedno popodne. Ponesite knjigu, blok za skiciranje, muziku, i prepustite se trenutku.
15(Izvor: http://www.learning-mind.com/wp-content/uploads/2015/04/spend-time-alone.jpg )
 1. Pišite. Blog, sonet, kolumnu, kratku priču, novelu, roman. Čak i dugačko pismo sebi, koje ćete otvoriti tek za 10 godina.
 2. Ne želimo da pravimo od vas alkoholičare, ali vino je zdravo, posebno crno. Ako vam se baš pije, nemojte brojati čaše- uživajte u njemu.
 1. Sam svoj psihijatar. Sami ste, dakle, popričajte o tome šta vas muči, boli, šta vam treba, kao da pričate profesionalcu. Čak se i pošteno isplačite.
 2. DIY SEX. Priznajte, nekada nam treba da same obavimo posao.
 3. Jer san nam je uvek potreban
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ