LEPOTA&ZDRAVLJE     17.12.2015.

10 saveta za kožu tokom zime

skin-care-Winter

 

Za mnoge ljude hladni zimski dani donose mnogo više od ružičastog sjaja na obrazima. Neugodna isušenja na koži lica, rukama i nogama su svakodnevna pojava u zimskom periodu. Problem nekad može biti gori od samog osećaja suve kože. Koža se peruta, puca , čak je moguća i pojava ekcema (koža postaje upaljena). Čim uđete u zagrejanu prostoriju, koža počinje da se suši. Mi Vam donosimo top 10 saveta za održavanje kože i njenu negu, tako da ostane vlažna i zdrava tokom zimskih meseci.


skin care

  1. Posetite specijalistu

Ako kupujete neke proizvode u ovu svrhu, retko će prodavac moći da vas pravilno posavetuje šta je najbolje za vas. Dermatolog ili estetičar utvrđivanjem vašeg tipa kože, mogu vam dati savete o tome šta treba i na koji način da koristite.

  1. Kreme za lice

Potrebno je znati da s promenom vremnskih prilika, treba da menjate i kremu. Najbolje su kreme na bazi ulja, pre nego na vodenoj bazi, jer ulje će stvoriti zaštitni sloj na koži koji zadržava više vlage nego obične kreme ili losion. Mnoge noćne kreme su na bazi ulja.

  1. Kreme za sunčanje

Ne, kreme za sunčanje nisu samo za leto. Zimsko sunce u kombinaciji sa odsjajom snega može naštetiti vašoj koži. Pokušajte s primenom raznog spektra krema za sunčanje, nanoseći ih na ruke i lice pola sata pre nego što ćete izaći napolje.

  1. Nosite rukavice

Kože na rukama je tanja nego na većini delova tela. To znači da je teže i održavati vlažnost kože na rukama, pogotovu zimi. Savet je da ih zaštitite rukavicama, i to pamučnim, jer vuna može da iziritira već suvu kožu.

  1. Izbegavajte WET čarape i rukavice

Izazivaju svrab, iritacije, rane i pucanja, kao i ekceme

  1. Ovlaživači vazduha

Nebitno na koji način se grejemo u domu, kancelariji i slično, ove spravice pomažu da se održi vlažnost vazduha u prostorijama, što pomaže u sprečavanju kože od isušivanja.

  1. Hidratacija za vaše zdravlje, ne za vašu kožu

Verovatno ste hiljadu puta čuli da voda pomaže da vaša koža ostane mlada izgledom. U stvari, to je mit. Voda je dobra za vaše celokupno zdravlje, kao i koža nekoga ko je ozbiljno dehidrirao će imati koristi od tečnosti. Ali koža prosečnog čoveka ne reflektuje količinu vode. Ovo je jedna od čestih zabluda.

  1. Održavajte vlažnost stopala

Da, oni minti losini su divni tokom vrelih, letnjih meseci, ali tokom zime, vaša stopala trebaju jače stvari. Pokušajte da nađete losion koji sadrži vazelin ili glicerin umesto.

  1. Spas za kožu lica

Ako je vaša koža lica neprijatno suva, izbegavajte oštre pilinge, maske i tonere na bazi alkohola. Umesto toga koristite mleka za čišćenje ili ona koja stvaraju blagu penu, a tonere bez alkohola, i maske koje su za duboko hidriranje zasnovane npr na glini, koji nastoje da privuku vlagu iz lica. Koristite ih ne tako često.

  1. Zabrana supertoplih kupatila

Naravno, uživanje u toploj kupki nakon hladnog i napornog dana je dozvoljeno. Ali intezivno topla kupka i tuširanja su veliko ne. Ove stvari dovode do rušenja barijera lipida u koži , što dovodi do gubitka vlage, samim tim i isušenja.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ